was successfully added to your cart.

Winkelmand

Docent in het zonnetje

Iedere maand zetten wij één van onze vakdocenten in het zonnetje. Deze maand is voor Wouter Boot: breakdancer, hiphopper en een geboren docent met een sterke visie op onderwijs.

Wouter werkt sinds oktober via Lukida. Jarenlange ervaring als zowel professionele breakdancer als dansdocent zorgden ervoor dat hij heel vlot in staat was hele lesdagen te verzorgen. Als breakdancer leerde Wouter al sinds hij 15 jaar was om veel te improviseren en te communiceren met zijn publiek. Breakdancers leren van en met elkaar: ‘each one teach one!’. Deze skills en kwaliteiten neemt Wouter mee het klaslokaal in. Hij leert kinderen hun eigen kracht, inspiratie en voorkeur te ontdekken en stimuleert ze om samen te werken en van elkaar te leren.

Kleuters en jonge kinderen neemt Wouter mee via storytelling. En zijn grote kracht is natuurlijk ook zijn achtergrond. Hiphop spreekt kinderen van alle leeftijden aan en geeft mogelijkheden om verschillende leergebieden aan te spreken. Rappen, tekenen, dansen: het kan allemaal.

Wouters visie op onderwijs? Geef ruimte aan fantasie, verbeeldingskracht en ga uit van de leefwereld van kinderen. Maak ruimte voor verhalen en de eigenheid van ieder kind. En leren doe je samen.