was successfully added to your cart.

Winkelmand

Training

Procesgerichte didactiek 7 mei 2020

‘Natuurlijk weet ik niet wat het wordt, anders zou ik het niet maken.’ (Pablo Picasso)

Hoe ontwikkel je een creatieve en onderzoekende houding bij leerlingen? Vaak is het een zoektocht naar de hoeveelheid inbreng die je de leerling geeft. Veel inbreng lijkt de creativiteit te bevorderen, maar kan zorgen voor oppervlakkige resultaten: leerlingen komen niet tot echt onderzoek en gaan nauwelijks buiten hun kader. Een productgerichte opdracht zo goed mogelijk uitvoeren, heeft echter ook het risico dat de creativiteitsontwikkeling stagneert.

Bij onderzoekend leren spelen soortgelijke uitdagingen: hoe geef je ruimte aan onderzoeksvragen van leerlingen, maar waarborg en begeleid je tegelijkertijd een inhoudelijk sterk onderzoeksproces? Waar zit het evenwicht tussen sturing van de docent en de inbreng van de leerling?

Kom op 7 mei aanstaande naar de training van Karin Kotte: dé expert op het gebied van procesgerichte didactiek. In de training krijg je tools voor je eigen lespraktijk, waar je direct mee aan de slag kunt.

Of je nu net begint als vakdocent, of al langer voor de klas staat: deze workshop is een must voor iedere creatieve en wetenschappelijke vakdocent. En samen met collega’s leren, maakt het natuurlijk nog leuker. Meld je aan voor:

Training procesgerichte didactiek – 7 mei 2020 – AANMELDINGSLINK

Spiegelzaal in het Mirror Centre, Ter Gouwstraat 3, 1093 JX Amsterdam

Tijd: van 19.00 – 23.00 uur

Note: 100 meter vanaf station Muiderpoort