All Profit

Jesse

Jesse Dijksman

Lukida is een ‘All Profit’ organisatie.

Sommige organisaties hebben een maatschappelijk doel en ontvangen subsidies en donaties om dat doel te bereiken. Ze hebben geen winstoogmerk. Deze kan je omschrijven als ‘non profit’ organisaties. Andere organisaties hebben alleen maar als doel het maken van winst voor de aandeelhouders. ‘For profit’ is dan een goede omschrijving. Ze ontvangen meestal geen subsidies en donaties.

Lukida doet het anders. Wij ontvangen geen subsidies of donaties, maar we zijn anders dan ‘for profit’ bedrijven. Wij willen op méér dan 1 gebied winst behalen, en voor méér dan 1 partij.

We hebben het afgelopen jaar drie duidelijke doelen geformuleerd.

-leerlingen waardevolle lesdagen aanbieden

-stress verminderen bij basisschooldirecteuren

-kunstenaars en wetenschappers meer inkomsten bezorgen

Een bedrijf dat alleen maar zo veel mogelijk winst voor de eigenaren nastreeft, vraagt een zo hoog mogelijke prijs voor zijn diensten, en drukt de kosten zoveel mogelijk. Als wij dat zouden doen, hebben de schooldirecteuren meer stress (want dan worden we duurder dan een basisschooldocent). De kunstenaars hebben minder inkomsten (want dan moeten we zo min mogelijk uitbetalen, net genoeg om ze niet allemaal weg te jagen). En de leerlingen hebben niet de best mogelijke lesdagen omdat we dan niet kunnen investeren in goede workshops om onze docenten te trainen.

We zoeken een balans tussen deze drie doelen èn we willen goed zorgen voor onze teamleden op kantoor, zodat zij goed kunnen helpen met het bereiken van de drie doelen. Daarnaast willen we ook de mensen die jaren geleden vertrouwen hadden in wat we gingen doen, en die hebben geïnvesteerd, iets teruggeven zodat ik hun vertrouwen kan terugbetalen.

Dit is onze missie. All Profit voor alle partijen. Winst voor de samenleving omdat de scholen dit urgente probleem samen met ons beter kunnen oplossen. Winst voor directeuren en basisschooldocenten omdat we er voor zorgen dat leerlingen niet meer verdeeld hoeven te worden, en dat ze de kerndoelen in bepaalde vakgebieden kunnen blijven behalen tijdens de invaldagen. Winst voor ouders: hun kinderen worden niet naar huis gestuurd maar leren gewoon nieuwe dingen op school. En winst voor de leerlingen: vakspecialisten verrijken hun hoofd en handen, ze leren kunst maken, dansen, filosoferen, wetenschappelijk onderzoek doen, tekenen en schilderen.

Daar wordt iedereen rijker van. All Profit!

Delen:

Categories:

Tagged:

Recente Artikelen

boknet-blog

Op de hoogte blijven van kunstopdrachten, open calls en ledenvoordelen voor kunstenaars?Schrijf je dan ook in voor de nieuwsbrief van de Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK)….

  Jesse
WhatsApp-Image-2022-07-04-at-2.06.21-PM

Of wij een hele week een school kunnen overnemen? Afgelopen week gaven 18 docenten via Lukida les op de Joost van den Vondelschool in Amersfoort…

  Jesse

Afgelopen zaterdag hebben we te horen gekregen dat onze lieve collega Fatih van den Hout volstrekt onverwacht op 32 jarige leeftijd is overleden aan een…

  Jesse