Amsterdam

creatieve invaldocent

Jesse Dijksman
— Oprichter en Directeur van Lukida

Jesse Dijksman studeerde in 2014 af aan de Schrijversvakschool in Amsterdam als scenarioschrijver. Hij heeft scenario’s voor korte films en honderden korte verhalen geschreven. Een succesvolle film die hij schreef is ‘Blokje Om’ … klik hier om deze prijzenwinnende film te zien.

Als ondernemer begon hij eerder een crowdfundingplatform met abonnementen, waarmee creatieve makers (zoals schrijvers, beeldend kunstenaars, muzikanten en fotografen) structurele inkomsten kunnen verwerven. Jesse deed dit jaren eerder dan de bekende platforms  DRIP (van Kickstarter) en patreon.com. Hij is dus altijd al een innovatieve voorloper geweest!

Op dit moment is hij het centrale brein achter Lukida; dé oplossing voor het tekort aan (invals-)docenten in Amsterdam en daarbuiten. Jesse staat ook nog regelmatig voor de klas als invaller, en soms komt hij met je meelopen.

Contact Jesse:
directie@lukida.com

oplossing lerarentekort primair onderwijs

Emmy Wouters
— Projectleiding en Management

Emmy komt uit een echt onderwijsnest en wist al vroeg dat ze ook les wilde geven. Na de studie Docent Theaterdans aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam is ze bijna 10 jaar werkzaam geweest als vakdocent dans in het primair onderwijs. Om zich verder te ontwikkelen heeft ze de master Kunsteducatie gevolgd.  Sindsdien is Emmy volop werkzaam in het werkveld van cultuureducatie. Onder andere als talentmakelaar voor Dynamo waarbij ze naschoolse projecten voor verschillende scholen in Amsterdam-Zuid heeft opgezet.

Emmy werkt momenteel freelance als dansdocent en schoolbegeleider in het kader van de stimuleringsregeling Cultuureducatie met Kwaliteit voor Kunst Centraal.

Bij Lukida doet Emmy samen met Jesse het management en leidt de projecten van Lukida 0.2, een nieuwe branche die van start gaat in de tweede helft van 2018.

Contact Emmy:
emmy@lukida.com