Extra geld voor basisscholen tijdens de Coronacrisis

Jesse

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/11/16/210-miljoen-voor-extra-hulp-op-school

Voor de meeste scholen is het ontzettend lastig om bekwame docenten te vinden in deze tijd. Ook de extra kosten zijn een probleem: als een docent bijvoorbeeld op de uitslag van een test moet wachten is dat geen normale ziekmelding en is het niet mogelijk om het uit vervangingspotjes te financieren. Gelukkig stelt de overheid vanaf januari extra geld beschikbaar. Dat geeft meer mogelijkheden voor alle scholen.

Scholen kunnen natuurlijk proberen om van dat extra bedrag een docent te vinden die de pabo heeft gedaan, maar die waren er al voor de coronacrisis nauwelijks. Lukida heeft wél docenten, ervaren vakdocenten die verrijkende dagprogramma’s aanbieden voor alle groepen. Sinds kort zijn onze docenten ook lesdagen aan het samenstellen waarin ook regulieren taken worden verwerkt. Zo vullen we steeds meer kleine vacatures in. We hebben ook een groeiende groep ervaren bewegingsdocenten (theater, dans, sport en yoga) die afwezige gymdocenten kunnen vervangen.

We gaan de komende maanden met een paar nieuwe partijen samenwerken zodat we in een veel groter deel van Nederland onze diensten kunnen aanbieden. Dus ben je op zoek naar invaldocenten die je met een gerust hart voor de groep kan zetten, en die niet meer kosten dan een basisschooldocent? Neem dan contact met ons op!

Delen:

Categories:

Tagged:

Recente Artikelen

boknet-blog

Op de hoogte blijven van kunstopdrachten, open calls en ledenvoordelen voor kunstenaars?Schrijf je dan ook in voor de nieuwsbrief van de Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK)….

  Jesse
WhatsApp-Image-2022-07-04-at-2.06.21-PM

Of wij een hele week een school kunnen overnemen? Afgelopen week gaven 18 docenten via Lukida les op de Joost van den Vondelschool in Amersfoort…

  Jesse

Afgelopen zaterdag hebben we te horen gekregen dat onze lieve collega Fatih van den Hout volstrekt onverwacht op 32 jarige leeftijd is overleden aan een…

  Jesse