Maak hier kennis met het kernteam van Lukida:

creatieve invaldocent

Jesse Dijksman
— Oprichter en Algemeen Directeur Lukida Onderwijs

Jesse Dijksman studeerde in 2014 af aan de Schrijversvakschool in Amsterdam als scenarioschrijver. Hij heeft scenario’s voor korte films en honderden korte verhalen geschreven. Een succesvolle film die hij schreef is ‘Blokje Om’ … klik hier om deze prijzenwinnende film te zien.

Als ondernemer begon hij eerder een crowdfundingplatform met abonnementen, waarmee creatieve makers (zoals schrijvers, beeldend kunstenaars, muzikanten en fotografen) structurele inkomsten kunnen verwerven. Jesse deed dit jaren eerder dan de bekende platforms  DRIP (van Kickstarter) en patreon.com. Hij is dus altijd al een innovatieve voorloper geweest!

Op dit moment is hij het centrale brein achter Lukida; dé oplossing voor het tekort aan (invals-)docenten in Amsterdam en daarbuiten. Jesse staat ook nog regelmatig voor de klas als invaller, en soms komt hij met je meelopen.

Contact Jesse:
directie@lukida.com

oplossing lerarentekort primair onderwijs

Emmy Wouters
— Directie, Account Management, Hoofd Onderwijs & Kwaliteit Educatie

Emmy komt uit een echt onderwijsnest en wist al vroeg dat ze ook les wilde geven. Na de studie Docent Theaterdans aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam is ze bijna 10 jaar werkzaam geweest als vakdocent dans in het primair onderwijs. Om zich verder te ontwikkelen heeft ze de master Kunsteducatie gevolgd.  Sindsdien is Emmy volop werkzaam in het werkveld van cultuureducatie. Onder andere als talentmakelaar voor Dynamo waarbij ze naschoolse projecten voor verschillende scholen in Amsterdam-Zuid heeft opgezet.

Emmy werkt momenteel freelance als dansdocent en schoolbegeleider in het kader van de stimuleringsregeling Cultuureducatie met Kwaliteit voor Kunst Centraal.

Bij Lukida doet Emmy samen met Jesse het management en houdt zich voornamelijk bezig met de kwaliteit van het creatief onderwijs van Lukida.

Contact Emmy:
emmy@lukida.com

Wijnand Mirandolle
— Directie, financieen, personeelszaken en interne organisatie

Wijnand Mirandolle komt uit een onderwijs en kunstzinnig nest. Waar Wijnands vader op een Vrije School werkte, was zijn moeder goudsmid en ontwierp sieraden en kunstwerken. Deze combinatie komt voor Wijnand samen bij Lukida. Hij studeerde zelf bedrijfswetenschappen en wilde altijd bedrijfsdokter worden. Bij Lukida helpt Wijnand bij het structuur geven van de grote groei die het doormaakt. Dit door verantwoordelijk te zijn voor de financiën, personeelszaken en de interne organisatie. Naast Lukida is Wijnand ook betrokken bij Stichting Discusserieren kun je Leren.

Contact Wijnand:
wijnand@lukida.com

Harmen van Doorn


Ondernemer met veel ervaring in strategie, organisatie -en en business development. 

Na het afronden van mijn VWO, ben ik Economie gaan studeren aan de Rijks Universiteit Groningen (Financiering en Beleggingen, afgestudeerd in Kredietderivaten). Vervolgens heb ik een jaar gewerkt in Parijs, bij het huidige Fortis Banque Paris op de afdeling Settlements.
Na de romantiek van Parijs ben ik in Amsterdam bij Rabobank International gaan werken. Op de dealing room was ik als Equity Sales verantwoordelijk voor institutionele partijen zoals UBS en Credit Suisse in Zwitserland. In deze rol heb ik ervaring opgedaan in: 
- Analyse financiële markten (rente, valuta, indices etc) 
- Bedrijfswaarderingen, sector analyse etc
- Verkoop & Relatiemanagement 

Opvolgend heb ik de overstap gemaakt naar Rabobank Nederland. Bij Rabobank Corporate Clients was ik als financieringsspecialist verantwoordelijk voor de kredietverlening aan Nederlandse Multinationals en voor het management van de kredietportefuille. Vaak ging dit gepaard met de regie voor cross sell van andere productgroepen zoals M&A, Treasury etc. 

Door Rabobank Foundation ben ik op projectbasis als financieel consultant uitgezonden naar Egypte, Cairo. Hier was ik verantwoordelijk voor een transformatie traject van de PBDAC bank. 

In bovenstaande rollen heb ik ervaring opgedaan in:
- Financiële analyse en kredietverlening
- Proces optimalisatie -en projectmanagement  
- Consultancy & stakeholder management

Opleidingen: Sales, DSI Integriteitsmodules, Prins2 Project management en management cursussen op Nyenrode Business University en London Business School.
In 2010 heb ik een van de eerste crowdfunding platforms opgericht: www.pifworld.com. Na een succesvolle private equity ronde van Euro 1 miljoen zijn we gestart. 

We hebben op een Agile wijze zowel de organisatie -als het platform opgebouwd. Trefwoorden: Start up, scale up & the Rockefeller Habits,  Running lean, Scrum, Jira, fintech etc. PIF is nog steeds erg succesvol – er zijn bijna 5000 stichtingen die gebruik maken van het platform en daar komen er elke dag nog drie bij. 

Als oprichter van dit crowdfunding platform kreeg ik enige media aandacht en ik was ik erg blij met mijn nummer 4 positie in de top 100 van de Filantropie in 2014/2015. Dat bracht mij ertoe om als gastdocent in Leiden te beginnen – lesgeven in Sociaal Ondernemerschap. Erg leuk om deze kennis om te zetten in behapbare lesmateriaal en studenten uit te dagen.

In deze diverse rollen heb ik management ervaring opgedaan in:
- GM, HR, Legal, Finance etc
- Start up, scale up, running lean, Sigma, SCRUM, Jira.
Het geeft energie organisaties beter te maken en/of op te schalen. Daarom ben ik in 2019 samen met Wijnand Smeerolie begonnen. Onze kennis is complementair en samen is leerzamer en leuker. 

Een externe blik gecombineerd met het maken van keuzes zorgt al snel voor controle en richting. Kennis, passie en aandacht voor mensen zorgt al snel voor operationele verbetering. Ik ben creatief, resultaatgericht en heb een hart voor (sociaal) ondernemerschap. 

Ik help organisaties op het gebied van: 
- Interim management:  strategie, organisatie verandering & agile coaching
- Commercieel management: propositie, proces en sales verbetering  
- Financiering: Bankfinanciering, private equity, crowdfunding, M&A

Contact Harmen:
harmen@lukida.com

Maia Lyon Daw
— Web Management & Planner

Maia Lyon Daw is een visuele kunstenares uit de UK, wonende in Amsterdam. Met haar kunst onderzoekt zij nieuwe vormen van rituele expressie en alternatieve mythologische vertellingen. Ze heeft met haar evenementen platform Oracle of Zee (voormalig Sapphire Dice, en daarvoor Cottage Industry Records) als curator tientallen underground kunstenaars, performers en muzikanten uitgenodigd om te exposeren en op te treden. Bekijk haar werk hier:
www.tidalspectrum.com

Maia heeft een BA in Audiovisuele Kunst (VAV) van de Gerrit Rietveld Academie (2009), een BA in Religie Studies van de Universiteit van Stirling (2005) en een Master in de Geschiedenis van Hermetische Filosofie van de Universiteit van Amsterdam (2011). Verder heeft ze met haar bedrijf Cob Web Design jaren ervaring met het bouwen en publiceren van professionele websites voor kunstenaars, organisaties en bedrijven.

Binnen Lukida werkt Maia voornamelijk aan het vormgeven en bouwen van de nieuwe websites, systeembeheer en cyber-acrobatiek.

Contact Maia:
maia@lukida.com

creatieve invaldocenten

Marlijne ten Houte de Lange
— Systeem Beheerder & Planner

Marlijne behaalde in 2016 haar Bachelor of Science in Ontwikkelingspsychologie maar merkte dat innovatieve vormen van onderwijs haar meer aanspraken dan de universiteit. Om deze reden is ze praktijk gerichte programma’s gaan volgen in Sociaal Ondernemen en Design Thinking. Nieuwe vormen van educatie en samenwerken interesseren haar mateloos en haar lijfspreuk is dan ook ‘Learning by Doing’. Als invaldocent leert ze kinderen over creativiteit en klimaatverandering aan de hand van het thema ‘uitvinders’.

Binnen Lukida helpt Marlijne bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen, project coordinatie en zet ze zich in de om te kwaliteit van het creatieve onderwijs te blijven verhogen.

Contact Marlijne:
marlijne@lukida.com

Lisa Jacobs
— Projectmedewerker Educatie

Lisa studeerde een aantal jaar aan de Rietveld Academie en rondde daarna een studie kunstgeschiedenis aan de UvA en de Pabo af. Ze is het meest in haar element achter de educatieve ontwerptafel en ontwikkelt graag lessen waarin kunst en onderzoekend/spelend leren samenkomen. Binnen Lukida is ze verantwoordelijk voor het selecteren en begeleiden van nieuwe docenten, en voor het organiseren van de maandelijkse kenniscafés. Daarnaast werkt ze o.a. voor het Stedelijk Museum Amsterdam als museumdocent.

Contact Lisa:
lisa@lukida.com

creatieve invaldocent

Linde Joosten
— Projectmedewerker & Planner

Linde tekent al haar hele leven. Behalve zelf dingen creëren vindt ze het ook heel leuk om met kinderen beeldend werk te maken. Tijdens de Breitner Academie, begon ze met ondernemen en werkte zij als workshopdocent bij grafisch drukkerij GWA. Ook een tijd lang grafische vormgeving opdrachten uitgevoerd en als projectmedewerker bij de cultuurhuizen van Amerpodia gewerkt, maar veel liever staat ze voor de klas en geeft haar kennis, enthousiasme en creativiteit door aan de kinderen. Sinds maart 2018 werkt ze met veel plezier bij Lukida als invaldocent. Ook staat ze twee dagen in de week voor een klas 4 bij een Vrije School, waar ze binnenkort de kans krijgt om een verkort omscholingstraject te volgen tot Vrije School docent. Haar eigen leefwereld en de leefwereld van de mensen waarmee zij werkt en kennis uit het oude China in de vorm van vechtkunst en chi kung, zijn voor haar belangrijke inspiratiebronnen. In haar vrije tijd schildert ze in haar atelier of klust ze in/om haar tuinhuisje.

Contact Linde:
linde@lukida.com

Externe Adviseurs van Lukida:
—  Chris Grauw
—  Julius Heyning