Maak hier kennis met het kernteam van Lukida:

Jesse Dijksman
— Oprichter en Directeur Lukida Onderwijs

Jesse Dijksman studeerde in 2014 af aan de Schrijversvakschool in Amsterdam als scenarioschrijver. Hij heeft scenario’s voor korte films en honderden korte verhalen geschreven. Een succesvolle film die hij schreef is ‘Blokje Om’ … klik hier om deze prijzenwinnende film te zien.

Als ondernemer begon hij eerder een crowdfundingplatform met abonnementen, waarmee creatieve makers (zoals schrijvers, beeldend kunstenaars, muzikanten en fotografen) structurele inkomsten kunnen verwerven. Jesse deed dit jaren eerder dan de bekende platforms  DRIP (van Kickstarter) en patreon.com. Hij is dus altijd al een innovatieve voorloper geweest!

Op dit moment is hij het centrale brein achter Lukida; dé oplossing voor het tekort aan (invals-)docenten in Amsterdam en daarbuiten. Jesse staat ook nog regelmatig voor de klas als invaller, en soms komt hij met je meelopen.

Contact Jesse:
directie@lukida.com

Emmy Wouters
— Management Kwaliteit Educatie

Emmy komt uit een echt onderwijsnest en wist al vroeg dat ze ook les wilde geven. Na de studie Docent Theaterdans aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam is ze bijna 10 jaar werkzaam geweest als vakdocent dans in het primair onderwijs. Om zich verder te ontwikkelen heeft ze de master Kunsteducatie gevolgd.  Sindsdien is Emmy volop werkzaam in het werkveld van cultuureducatie. Onder andere als talentmakelaar voor Dynamo waarbij ze naschoolse projecten voor verschillende scholen in Amsterdam-Zuid heeft opgezet.

Emmy werkt momenteel freelance als dansdocent en schoolbegeleider in het kader van de stimuleringsregeling Cultuureducatie met Kwaliteit voor Kunst Centraal.

Bij Lukida doet Emmy samen met Jesse het management en houdt zich voornamelijk bezig met de kwaliteit van het creatief onderwijs van Lukida.

Contact Emmy:
emmy@lukida.com

Marlijne ten Houte de Lange
— Systeem Beheerder & Projectmedewerker

Marlijne behaalde in 2016 haar Bachelor of Science in Ontwikkelingspsychologie maar merkte dat innovatieve vormen van onderwijs haar meer aanspraken dan de universiteit. Om deze reden is ze praktijk gerichte programma’s gaan volgen in Sociaal Ondernemen en Design Thiking. Nieuwe vormen van educatie en samenwerken interesseren haar mateloos en haar lijfspreuk is dan ook ‘Learning by Doing’. Als invaldocent leert ze kinderen over creativiteit en klimaatverandering aan de hand van het thema ‘uitvinders’.

Binnen Lukida helpt Marlijne bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen, project coordinatie en zet ze zich in de om te kwaliteit van het creatieve onderwijs te blijven verhogen.

Contact Marlijne:
marlijne@lukida.com

Maia Lyon Daw
— Web Management en Technical Wizardry

Maia Lyon Daw is een visuele kunstenares uit de UK, wonende in Amsterdam. Met haar kunst onderzoekt zij nieuwe vormen van rituele expressie en alternatieve mythologische vertellingen. Ze heeft met haar evenementen platform Oracle of Zee (voormalig Sapphire Dice, en daarvoor Cottage Industry Records) als curator tientallen underground kunstenaars, performers en muzikanten uitgenodigd om te exposeren en op te treden. Bekijk haar werk hier:
www.tidalspectrum.com

Maia heeft een BA in Audiovisuele Kunst (VAV) van de Gerrit Rietveld Academie (2009), een BA in Religie Studies van de Universiteit van Stirling (2005) en een Master in de Geschiedenis van Hermetische Filosofie van de Universiteit van Amsterdam (2011). Verder heeft ze met haar bedrijf Cob Web Design jaren ervaring met het bouwen en publiceren van professionele websites voor kunstenaars, organisaties en bedrijven.

Binnen Lukida werkt Maia voornamelijk aan het vormgeven en bouwen van de nieuwe websites, systeembeheer en cyber-acrobatiek.

Contact Maia:
maia@lukida.com

Jasper Griepink
— Online Office Manager (OOM)
Jasper Griepink behaalde in 2013 zijn Master of Fine Arts diploma aan het Piet Zwart Instituut in Rotterdam. Hij werkt al jaren zelfstandig als performance kunstenaar en schrijver en is tevens de bedenker van verschillende unieke interactieve kunstprojecten waarin het eco-spiritueel samenleven met de natuur centraal staat. Bekijk zijn werk hier.

Binnen Lukida is hij de rechterhand van Jesse. Samen werken ze op dit moment achter de schermen aan het vormgeven van een efficiënte bedrijfs-structuur. Ze bespreken vele ideeën over de groei en ontwikkeling van Lukida terwijl er om de haverklap sollicitanten binnenlopen. Jíj hebt hem vast ook ontmoet op kantoor, terwijl hij de website aan het updaten was bijvoorbeeld. Jasper werkt ook gewoon als invaller binnen Lukida, dus wie weet sta jij wel eens samen met hem voor een klas!

Contact Jasper:
jasper@lukida.com

Boukje Kassenaar
— Project Medewerker

Sinds haar studie CMV heeft Boukje een groot hart voor kunst- en cultuureducatie. In de loop der jaren heeft ze zich ontwikkeld in de richting van fotografie, film en beeldende kunst docent. Zowel in het primair als secundair onderwijs heeft ze jarenlange ervaring in het opzetten van diverse kunst en cultuurprojecten. Daarnaast is ze fotograaf; een indruk van haar werk is te vinden op www.boukjekassenaar.nl. Bij Lukida begeleidt ze de nieuwe creatieve docenten en kunstenaars in het geven van kwalitatief goede en inspirerende lessen.

Contact Boukje:
boukje@lukida.com

Linde Joosten
— Projectmedewerker

Linde tekent al haar hele leven. Behalve zelf dingen creëren vindt ze het ook heel leuk om met kinderen beeldend werk te maken. Tijdens de Breitner Academie, begon ze met ondernemen en werkte zij als workshopdocent bij grafisch drukkerij GWA. Ook een tijd lang grafische vormgeving opdrachten uitgevoerd en als projectmedewerker bij de cultuurhuizen van Amerpodia gewerkt, maar veel liever staat ze voor de klas en geeft haar kennis, enthousiasme en creativiteit door aan de kinderen. Sinds maart 2018 werkt ze met veel plezier bij Lukida als invaldocent. Ook staat ze twee dagen in de week voor een klas 4 bij een Vrije School, waar ze binnenkort de kans krijgt om een verkort omscholingstraject te volgen tot Vrije School docent. Haar eigen leefwereld en de leefwereld van de mensen waarmee zij werkt en kennis uit het oude China in de vorm van vechtkunst en chi kung, zijn voor haar belangrijke inspiratiebronnen. In haar vrije tijd schildert ze in haar atelier of klust ze in/om haar tuinhuisje.

Contact Linde:
linde@lukida.com

Zineb Hajioue
— Lukida stagiaire

Ik studeer op dit moment financiën en zit in mijn tweede jaar, maar ik ben van plan om na mijn studie de PABO te gaan doen. Door de stage die ik hier loop bij Lukida ben ik gaan beseffen dat ik toch iets met kinderen wil gaan doen en liever voor de klas sta dan achter de computer.

Contact Zineb:
stage@lukida.com

Roos Koeman
— Lukida stagiaire

Roos Koeman is laatstejaars student kunsteducatie aan de Breitner Academie in Amsterdam. Zij schrijft een scriptie aansluitend op de behoeften van de docenten (onderzocht door Mayte Schlatmann) met als doel het verhogen van de kwaliteit van het onderwijs van Lukida. Daarnaast valt ze zelf in en geeft ze uiteenlopende lessen gebaseerd op “authentieke kunsteducatie”. Beeldend werkt Roos met uiteenlopende media, van animatie en digitaal tekenen tot illustratie en handwerktechnieken. Haar eigen werk is veelzijdig en kleurrijk en te vinden op www.rooskoeman.com.

Contact Roos:
stage@lukida.com

Anneke Lammers
Lukida Stagiare

Anneke is student Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) aan de Hogeschool Utrecht. Ze loopt nu met veel plezier stage bij Lukida. Ze vindt het leuk om te werken met kinderen en wil uiteindelijk misschien ook zelf les gaan geven. Daarnaast schrijft ze verhalen, tekent ze af en toe en vindt ze het leuk om te organiseren.

Contact Anneke:
stage@lukida.com

Abdullah Tayyib Akman
Lukida Stagiare

Ik ben Abdullah Tayyib Akman en ik ben 17 jaar oud en volg de opleiding administratie niveau 2 op het ROC van Amsterdam. Ik ben begonnen op 4 April 2019 met de stage en vind het heel fijn om hier bij Lukida stage te gaan lopen. Soms ga ik ook wel eens mee met de collega’s naar scholen om kooklessen te geven en dat is veel leuker dan dat ik de hele dag achter de pc moet gaan zitten. Zelfs denk ik ook dat ik de komende jaren een andere opleiding moet gaan kiezen zoals leraar worden op een basisschool. Dat lijkt me heel spannend en veel leuker.

Contact Tayyib:
stage@lukida.com

Externe Adviseurs van Lukida:
—  Chris Grauw
—  Julius Heyning