Leer Meer

Jesse

Verrijkend Naschools Onderwijs

De afgelopen maanden is er veel gesproken over de ‘achterstanden’ die sommige leerlingen opgelopen hebben tijdens de lockdown. Wij vinden dat iedereen zijn eigen ontwikkeling doormaakt en zien daarom geen achterstanden: iedereen heeft zijn eigen tempo.

We zien wel dat er veel leerlingen zijn die sommige schooltaken lastig vinden. En soms is er tijdens schooltijd niet zo veel ruimte en tijd om individueel met deze leerlingen aan de slag te gaan. Tegelijk hebben veel leerlingen het afgelopen jaar weinig mogelijkheden voor creatieve ontwikkeling gehad.

We stellen daarom voor om alle leerlingen voor wie dat wenselijk is, het programma ‘Leer Meer’ aan te bieden. Bij dit programma krijgen de leerlingen elke week les in het vak waar ze extra in willen worden bijgespijkerd, maar ze krijgen ook aansluitend les van een ervaren vakdocent: dans, theater, beeldende kunst, films maken, websites bouwen, techniek of wetenschap, alles is mogelijk.

In kleine groepen (maximaal 6 leerlingen per groep) werken ze een uur aan schooltaken, begeleid door studenten (HBO/universitair). Daarna krijgt de hele groep (maximaal 20 leerlingen) les van de vakdocent (ondersteund door de studenten).

De studenten krijgen voor dit project een vrijwilligersvergoeding van 35 euro per keer, de freelance vakdocent krijgt een vergoeding van 100 euro. Lukida kan de werving, selectie en begeleiding van het complete team verzorgen en de administratieve afhandeling.

Heeft jouw school interesse in dit project, waarbij de nadruk ligt op wat de leerlingen nodig hebben, én waar ze zin in hebben (de leerlingen mogen in principe zelf het vak van de docent uitkiezen waar ze les van krijgen), neem dan contact met ons op via directie@lukida.com of 0613922978.

Delen:

Categories:

Recente Artikelen

boknet-blog

Op de hoogte blijven van kunstopdrachten, open calls en ledenvoordelen voor kunstenaars?Schrijf je dan ook in voor de nieuwsbrief van de Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK)….

  Jesse
WhatsApp-Image-2022-07-04-at-2.06.21-PM

Of wij een hele week een school kunnen overnemen? Afgelopen week gaven 18 docenten via Lukida les op de Joost van den Vondelschool in Amersfoort…

  Jesse

Afgelopen zaterdag hebben we te horen gekregen dat onze lieve collega Fatih van den Hout volstrekt onverwacht op 32 jarige leeftijd is overleden aan een…

  Jesse