Leren lesgeven?

Lesgeven als waardevolle toevoeging aan je kunstenaarschap

Bij de Lukida Academie krijg je de mogelijkheid om aan jouw didactische en pedagogische vaardigheden te werken. Dit doe je onder begeleiding van ervaren coaches. Op die manier bereiden we nieuwe vakspecialisten voor op hun werk en kunnen ervaren vakdocenten zich verder verdiepen in hun vak.

Op dit moment kun je bij de Lukida Academie deze trainingen volgen: een achtweekse opleiding tot creatief vakdocent, een verkorte opleiding voor Lukida vakdocenten, en maandelijkse intervisies en basistrainingen. Daarnaast organiseren we ongeveer vier keer per jaar Kenniscafés. In de toekomst zullen ons aanbod verder uitbreiden.

Aanbod

⭐⭐⭐⭐⭐

Testimonials

Tekengebied-1
Lisa

Alumni van de Lukida Opleiding

“Ik vond het allemaal heel waardevol. Vooral het presenteren van het lesprogramma. En zien hoe anderen dat doen. Ik heb eigenlijk alleen maar complimenten.”

Tekengebied-1-kopie-3
Sophie

Alumni van de Lukida Opleiding

“Hele goede docenten en er werd aandacht besteed aan aan naar mijn idee wat echt belangrijk is om les te geven en het ging ook de diepte in, verder ook interessant dat je met meerdere docenten/leerlingen in een groep zit waardoor je samen ook heel erg kan groeien.”

Tekengebied-1-kopie
Frank

Alumni van de Lukida Opleiding

“Ik merkte dat ik mijn gevoel los kon koppelen met wat er gebeurde. Dat was een enorme overwinning. Daarna had ik zelfs nog energie om zelf in mijn atelier nog iets te  maken.”

Tekengebied-1-kopie-4
Elize

Alumni van de Lukida Opleiding

“Voor mij was voor de klas staan wellicht een van de spannendste dingen om ooit te doen. Daarom wilde ik het aangaan. De derde keer stond ik al alleen voor een zeer uitdagende klas.”