Lukida Onderwijs

Kenniscafé 12 november 2019

Docenten die bij ons werken en investeren in hun eigen professionele ontwikkeling vergroten hun kansen op (structurele) klussen. Daarom raden we het sterk aan om deze trainingen te volgen.

Opgeven kan vóór 8 november door een mail te sturen naar docenten@lukida.com, zet in je onderwerp “Kenniscafé 4”. In het Kenniscafé wordt er kennis gedeeld en uitgewisseld met professionals en elkaar.

Beste docenten,

Het vierde (gratis) kenniscafé zal plaatsvinden op dinsdagavond 12 november. Lees verder voor meer informatie!
Tijdens dit kenniscafé willen wij jullie allereerst graag informatie geven over een aantal positieve ontwikkelingen binnen Lukida. We zullen de financiële situatie toelichten en stellen ook graag twee nieuwe collega’s aan jullie voor.

Verder staan tijdens dit kenniscafé twee thema’s centraal:
(inter)actief leren en interdisciplinariteit.

Hoe zorg je dat een klas van gemiddeld 25 leerlingen geboeid naar jou luistert en actief meedoet met jouw les? Hoe maak je kennisoverdracht interactief en waardevol voor ieder kind? En ben jij ook nieuwsgierig hoe interdisciplinariteit jouw dagprogramma kan versterken en gevarieerd kan maken?

Aan de hand van deze thema’s zoomen we in op fase één van het creatief proces; de fase waarin jij kinderen enthousiasmeert, prikkelt en informatie overdraagt. Welke didactische keuzes en organisatievormen maken jouw les nog sterker, en hoe kun je vanuit verschillende inspiratiebronnen tot dans komen met kinderen?

(Inter)actief leren
Als docent ben jij waarschijnlijk het meest in je element als je merkt dat een kind enthousiast wordt van jouw les. Nog beter wordt het als de hele klas lekker bezig is. Maar hoe doe je dat, met zoveel kinderen voor je neus? Hoe zorg je ervoor dat niet steeds dezelfde kinderen hun vinger opsteken, en dat Pietje achterin niet wegdroomt, terwijl Klaasje ondertussen bijna van zijn stoel valt in een poging om op de achterpoten daarvan te balanceren? Lisa Jacobs laat zien hoe je in een ‘klassikale’ kunstgeschiedenisles individuele aanspreekbaarheid faciliteert en kennisoverdracht zo organiseert dat alle kinderen worden betrokken in de les.

Interdisciplinariteit
Jij als Lukida-docent werkt vanuit je eigen expertise. Maar een hele dag organiseren rondom één discipline kan soms best lastig zijn en bovendien het leerproces voor kinderen te eenzijdig maken. Hoe kan interdisciplinariteit jouw expertise nog sterker uit de verf laten komen en je lesprogramma verrijken? Emmy Wouters laat zien hoe beeldende kunst een inspiratiebron kan zijn voor een dansles, waarbij ze aandacht besteedt aan procesgerichte didactiek.

Dit kenniscafé is interessant voor iedereen die zoekt naar meer didactische tools en gereedschappen, hetgeen ook klassenmanagement en een positieve sfeer in de klas ten goede zal komen.

Na afloop van dit kenniscafé nodigen wij jullie van harte uit om te blijven voor een gezellige borrel.

Programma:
18.00 – 18.30 Inloop
18.30 – 18.50 Update ontwikkelingen Lukida en voorstellen van nieuwe collega’s.
18.50 – 19.45 (Inter)actief leren: Lisa Jacobs
19.45 – 20.15 Pauze
20.15 – 21.00 Interdisciplinariteit: Emmy Wouters
21-00 – 22.00 Afsluitende borrel

Locatie: Krelis Louwenstraat 1, je wordt opgevangen bij aankomst.
Geef jezelf op door vóór 8 november te mailen naar docenten@lukida.com met in je onderwerp “Kenniscafé 4”. Dit is helemaal gratis!

We hopen je op 12 november te zien!
Met vriendelijke groet,

Team Lukida