Lukida Onderwijs

Kenniscafé+  8 oktober 2019

Docenten die bij ons werken en investeren in hun eigen professionele ontwikkeling vergroten hun kansen op (structurele) klussen. Daarom raden we het sterk aan om deze trainingen te volgen.

Beste docenten,

8 oktober aanstaande is het eerste kenniscafé +. Voor deze training vragen we een bijdrage van 20 euro*, zodat we mensen met veel expertise kunnen inhuren. Deze training gaan we werken met een trainingsacteur om situaties zo echt mogelijk te kunnen benaderen.

*Een kleine groep docenten heeft nog een tegoedbon van 20 euro, zij kunnen zich aanmelden via roos@lukida.com.

EHBF (Eerste Hulp Bij Frustratie)

“Help, ze breken de tent af!”

In je werk heb je te maken met veel verschillende scholen. Kinderen zijn kinderen, maar ze gedragen zich niet overal hetzelfde. Je merkt het vaak al als je een school en een lokaal binnenkomt. Is er rust, zijn er heldere routines? Zijn kinderen gewend samen te werken, nemen ze veel initiatief, voelen ze zich verantwoordelijk?
Als jij komt vervangen betekent dat sowieso dat het geen “dag als alle andere” wordt.
Je komt met een goed doordacht programma. Toch kan het zo zijn dat de kinderen heel anders reageren op wat jij te bieden hebt.
Daar sta je dan….

Ze kijken je glazig aan, of Krijgen onderling ruzie, of Doen iets heel anders dan de bedoeling van je opdracht is, of Geven jou een grote mond, of Weigeren domweg te doen wat je vraagt (opruimen bijvoorbeeld : – )

Voor je ’t weet slaat er een lichte paniek toe. Wat er dan in je brein en in je lijf gebeurt is niet altijd even effectief. Niets aan te doen, dat is een evolutionair “dingetje”.
’t Goede nieuws is dat je je eerste reactie op een stressvolle situatie wel kunt trainen.

Op de training EHBF gaan we hier actief mee aan de slag aan de hand van herkenbare situaties. Hoe ga je met zo’n moment om? Hoe kan je het voorkomen? Aan het einde van de training ontvang je een EHBF gids met informatie en tips.
Om goed aan te kunnen sluiten bij jullie dagelijkse praktijk vragen we je om een mailtje te sturen naar roos@lukida.com waarin je antwoord geeft op deze vragen:
Kun je een situatie beschrijven waarbij je frustratie voelde?
Zo ja: wat gebeurde er?
Wat was het effect op jou?
Wat deed je vervolgens?

Hopelijk tot 8 oktober!

Tijd: 18:00-22:00 (inloop 18:00-18:30).

Locatie: Krelis Louwenstraat 1, Ruimte 1C01.

Boek snel, er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.