Over Lukida

Ervaren kunstdocenten als invaller in het basisonderwijs

De visie van Lukida is een wereld waarin creatieve makers de wereld een stukje mooier maken door de eigen passie om te zetten in creatieve lesdagen voor basisscholen.

Het belang van kunstzinnige oriëntatie

Het ontdekken van verschillende vakdisciplines op jonge leeftijd biedt niet alleen ontspanning. Het stimuleert ook de groei van sociaal-emotionele vermogens en cruciale cognitieve functies. De lesdagen die onze vakdocenten verzorgen, helpen bij het vormen van een eigen identiteit van jonge mensen. 

Wij geven onze vakdocenten de vrijheid om autonoom hun eigen leerprogramma’s te maken. Zij geven les vanuit hun expertise en passie. Dit zorgt ervoor dat kinderen, scholen en vakdocenten een onvergetelijke en unieke ervaring meekrijgen.

Wij willen het basisonderwijs ontzorgen en verrijken. Vanuit deze insteek komen de drie pijlers van Lukida:

  1. Verrijkende lesdagen voor leerlingen
  2. Minder stress bij schoolteams
  3. Waardevolle dagen voor vakspecialisten

Het lerarentekort

In Nederland is er een tekort van 9.100 fulltime leraren in het primair onderwijs. Dit tekort en de corona-achterstanden zorgt ervoor dat basisscholen de prioriteit moeten leggen bij de reguliere vakken. Onderwijs in creatieve vakken en zaakvakken komt hierdoor vaak in de verdrukking.

Lukida laat bevlogen zelfstandigen lesgeven. Dit zijn Egyptologen, dansers, beeldend kunstenaars, filosofen, muzikanten, juristen en vele anderen. Onze vakspecialisten willen leerlingen enthousiasmeren voor hun vakgebied. Ze laten kinderen kennismaken met een nieuwe wereld.

Onze vakdocenten worden ingezet als invaller. Hierdoor worden leerlingen niet naar huis gestuurd als de school een tekort heeft aan leerkrachten. Dit vermindert stress bij schoolteams.

Regelmatig worden onze vakdocenten zó enthousiast over het basisonderwijs dat ze een zij-instroomtraject gaan volgen. Op dit moment hebben al tien mensen deze overstap gemaakt! Zo helpt Lukida ook bij het structureel oplossen van het lerarentekort.

dance-performance-art-theatre-stage-performance-hiphop-775082-pxhere.com_
Lukida-Watermarked-Boukje-SQ2
WhatsApp Image 2022-07-27 at 10.43.29 AM
WhatsApp Image 2022-07-27 at 10.43.39 AM