Lukida Onderwijs

ervaren kunstdocenten als invallers in het basisonderwijs

 
 

Diensten van Lukida

 

Docent worden?

 


Lukida is een 'All Profit' Organisatie

Lukida was op 22 Januari in Het Parool!

Lukida Onderwijs Werkdrukverlaging Basisscholen

En op dezelfde dag op de VPRO (vanaf minuut 1:45).

Lukida Onderwijs Werkdrukverlaging Basisscholen

Lukida is op het Jeugdjournaal geweest!

Lukida Onderwijs Werkdrukverlaging Basisscholen

Ook waren we kort op Radio 3FM (vanaf 23:14)!

Lukida Onderwijs Werkdrukverlaging Basisscholen

Eerder stond er een groot artikel in Trouw over ons.

Lukida Onderwijs Werkdrukverlaging Basisscholen
Jesse Dijksman Creatieve Invaldocent

Na jarenlange ervaring in het (kunst)onderwijs èn met een groot netwerk van kunstdocenten om me heen, besloot ik (Jesse Dijksman) in 2017 om een organisatie op te zetten om scholen te helpen een probleem op te lossen. Overal hoorde ik dat er een enorm tekort is aan basisschooldocenten, zeker als het gaat over kortdurende vervanging. Samen met mijn continue groeiende team kan ik dat probleem prima oplossen!

  • De docenten waar we mee samenwerken hebben vaak al jaren ervaring in het onderwijs. Ze zijn allemaal in staat om een hele dag, hele groep een waardevolle lesdag te bezorgen.
  • Meestal hebben we binnen een uur een vervanger gevonden, óók als deze er dezelfde dag nog moet zijn.
  • We bieden onze docenten ook aan voor de werkdrukverlaging en als een school een kleine vacature op een creatieve manier wil invullen. Uiteraard hebben we ook vakdocenten in alle vakgebieden.
  • We bieden sinds een half jaar ook oplossingen voor het lerarentekort via de Vijfde Dag: het inzetten van vakspecialisten om les te geven in het deel van het curriculum dat géén taal of rekenonderwijs is. Wij stellen: 1 dag in de week een specialist voor de groep, lost het lerarentekort op. Alleen bij Lukida!

Kosten? Niet meer dan de kosten voor een basisschooldocent.

Hoe werkt het? Klik hier.

We werken in heel Nederland inmiddels samen met meer dan 250 scholen van de volgende schoolbesturen: AWBR, Oada, InNoord, STAIJ, ASKO, AMOS de Vrije Scholen, in Haarlem door Stichting Sint Bavo in Capelle en Krimpen aan de IJssel door BLICKoponderwijs en stichting PCPO en in de regio Hilversum/Vechtstreek met VechtstreekenVenen, STIP en Talent Primair. In Purmerend werken we met OPSPOOR.  Speciaal onderwijs kunnen we ook helpen aan de juiste invallers: we werken met stichting VIERTAAL

Daarbuiten worden we ook al ingezet op scholen in Amersfoort, Alkmaar, Zoetermeer en Leiden.

Nieuws

Subsidie beschikbaar voor scholen om leerlingen te helpen leerachterstanden in te lopen

Degradatie of specialisatie?

Lukida in de Corona-crisis

De Vijfde Dag

"Als interim directeur ben ik erg blij met de inzet van Lukida. Tot heden zijn al onze verzoeken gehonoreerd. En steeds was het een feest voor de kinderen! De professionals van Lukida vragen goed door wat je wilt, wat de klas nodig heeft en welke voorkeuren er zijn. Echt top!"

Bertie de Geuze, interim directeur basisschool Twiske (Amsterdam)

"Vervelende kinderen bestaan in mijn realiteit niet. Het zijn vaak degenen die positieve ervaringen missen. Via Lukida krijg ik de kans deze ervaring met ze te delen."

Mea Meijer, invalkracht Lukida

“Het handige van Lukida is dat als je ‘s-ochtends geconfronteerd wordt met een afwezige leerkracht je een WhatsApp stuurt en er nog dezelfde ochtend een kunstenaar-docent op de stoep staat.”

Gert Geertsema, directeur basisschool de Roos (Amsterdam)

“Lukida gaf ons weer hoop om snel aan een invaller te kunnen komen. Een mailtje of telefoontje en je krijgt meteen een reactie. Erg prettig in de gegeven omstandigheden. We hebben tot nu toe een aantal zeer fijne, creatieve docenten mogen verwelkomen.”

Minneke Wiewel, directeur basisschool Overhoeks (Amsterdam)

“Als theaterdocent kan ik met Lukida op zeer verschillende scholen kinderen leren begrijpen wat hen beweegt. Als theatermaker en acteur komt mij dat ten goede. Lukida zorgt voor goede begeleiding en afronding.”

Stef van den Eijnden/ Theaterhuize Linda.

“Lukida zorgt er voor dat onze school op een eenvoudige manier (met één telefoontje of appje) een gemotiveerde en ervaren kunstdocent voor de groep kan ontvangen. Deze docent kan ook het gewone programma draaien maar dus ook nog creatieve lessen voor de kinderen verzorgen: 2 vliegen in 1 klap. Wij zijn tevreden!”

Leonie den Hartog, directeur basisschool De IJsbreker (Amsterdam)