Lukida Onderwijs

ervaren kunstdocenten als invallers in het basisonderwijs

 
 

Diensten van Lukida

 


Lukida is een 'All Profit' Organisatie

Lukida was op 22 Januari in Het Parool!

Lukida Onderwijs Werkdrukverlaging Basisscholen

En op dezelfde dag op de VPRO (vanaf minuut 1:45).

Lukida Onderwijs Werkdrukverlaging Basisscholen

Lukida is op het Jeugdjournaal geweest!

Lukida Onderwijs Werkdrukverlaging Basisscholen

Ook waren we kort op Radio 3FM (vanaf 23:14)!

Lukida Onderwijs Werkdrukverlaging Basisscholen

Eerder stond er een groot artikel in Trouw over ons.

Lukida Onderwijs Werkdrukverlaging Basisscholen
Jesse Dijksman Creatieve Invaldocent

Na jarenlange ervaring in het (kunst)onderwijs èn met een groot netwerk van kunstdocenten om me heen, besloot ik (Jesse Dijksman) in 2017 om een organisatie op te zetten om scholen te helpen een probleem op te lossen. Overal hoorde ik dat er een enorm tekort is aan basisschooldocenten, zeker als het gaat over kortdurende vervanging. Samen met mijn continue groeiende team kan ik dat probleem prima oplossen!

We zijn begonnen in Amsterdam en omgeving maar hebben nu ook teams in Haarlem, Utrecht, Hilversum, Amersfoort, Den Haag en Leiden. Al meer dan 150 scholen maken gebruik van onze diensten, en elke week komen er een paar bij. Alkmaar, Capelle en Krimpen aan de IJssel zijn de volgende steden waar we aan het werk gaan. Maar ook buiten deze regio’s willen we helpen met het oplossen van het lerarentekort. Vragen hierover? Mail ons.

  • De docenten waar we mee samenwerken hebben vaak al jaren ervaring in het onderwijs.
  • Meestal hebben we binnen een uur een vervanger gevonden, óók als deze er dezelfde dag nog moet zijn.
  • We bieden onze docenten ook aan voor de werkdrukverlaging en als een school een kleine vacature op een creatieve manier wil invullen.

Kosten? Meestal 235,50 euro voor een hele dag.

Hoe werkt het? Klik hier.

We werken in Amsterdam, Landsmeer en Amstelveen inmiddels samen met meer dan 100 scholen en zijn officieel goedgekeurd door de volgende organisaties: AWBR, Oada, InNoord, STAIJ, de Vrije Scholen, in Hilversum door STIP, in Haarlem door Stichting Sint Bavo in Capelle en Krimpen aan de IJssel door BLICKoponderwijs en in de regio Utrecht door VechtstreekenVenen en Fectio. Ook werken we voor scholen van de ASKO, AMOS en van andere schoolbesturen in Amsterdam en omgeving.

Daarbuiten worden we ook al ingezet op scholen in Haarlem en gaan we de komende maanden aan de slag in Leiden en Utrecht (en daar komen regelmatig nieuwe steden bij).

Nieuws

De Vierde Pijler van Lukida Onderwijs

Harry Starren interviewt Jesse Dijksman, oprichter van Lukida Onderwijs

Vervangingsfonds accepteert invaldocenten Lukida!

Pabo gedaan, maar niet in het onderwijs werkzaam…

"Als interim directeur ben ik erg blij met de inzet van Lukida. Tot heden zijn al onze verzoeken gehonoreerd. En steeds was het een feest voor de kinderen! De professionals van Lukida vragen goed door wat je wilt, wat de klas nodig heeft en welke voorkeuren er zijn. Echt top!"

Bertie de Geuze, interim directeur basisschool Twiske (Amsterdam)

"Vervelende kinderen bestaan in mijn realiteit niet. Het zijn vaak degenen die positieve ervaringen missen. Via Lukida krijg ik de kans deze ervaring met ze te delen."

Mea Meijer, invalkracht Lukida

“Het handige van Lukida is dat als je ‘s-ochtends geconfronteerd wordt met een afwezige leerkracht je een WhatsApp stuurt en er nog dezelfde ochtend een kunstenaar-docent op de stoep staat.”

Gert Geertsema, directeur basisschool de Roos (Amsterdam)

“Lukida gaf ons weer hoop om snel aan een invaller te kunnen komen. Een mailtje of telefoontje en je krijgt meteen een reactie. Erg prettig in de gegeven omstandigheden. We hebben tot nu toe een aantal zeer fijne, creatieve docenten mogen verwelkomen.”

Minneke Wiewel, directeur basisschool Overhoeks (Amsterdam)

“Als theaterdocent kan ik met Lukida op zeer verschillende scholen kinderen leren begrijpen wat hen beweegt. Als theatermaker en acteur komt mij dat ten goede. Lukida zorgt voor goede begeleiding en afronding.”

Stef van den Eijnden/ Theaterhuize Linda.

“Lukida zorgt er voor dat onze school op een eenvoudige manier (met één telefoontje of appje) een gemotiveerde en ervaren kunstdocent voor de groep kan ontvangen. Deze docent kan ook het gewone programma draaien maar dus ook nog creatieve lessen voor de kinderen verzorgen: 2 vliegen in 1 klap. Wij zijn tevreden!”

Leonie den Hartog, directeur basisschool De IJsbreker (Amsterdam)