Regulier+

voor een combinatie van regulier én vakonderwijs

Lukida biedt sinds kort de dienst Regulier+ aan. Scholen vragen al jaren of we ook invaldocenten hebben die reguliere vakken willen geven. Onze docenten zijn daar meestal niet voor opgeleid, maar willen wel graag de school van dienst zijn. Wij willen dat ook. Om ervoor te zorgen dat de leerlingen zo goed mogelijk les krijgen, hebben we daarom Regulier+ ontwikkeld.

Docenten van Lukida met onderwijsbevoegdheden (pabo, 1e of 2e graads) vullen hierbij een kleine (tijdelijke) vacature in van bijvoorbeeld 1 of 2 dagen per week. In de ochtend geven ze les in de reguliere vakken, begeleid door de duo van de groep. In de middag laten ze de reguliere elementen terugkomen in het programma dat op hun eigen vakgebied is gebaseerd, zodat de leerlingen uiteindelijk een waardevolle dag aangeboden krijgen.

In de middag is het bijvoorbeeld mogelijk om de woorden en de thema’s die in de ochtend langskwamen, te gebruiken in een theatertekst die ze zelf moeten schrijven, uit hun hoofd leren en spelen. Hierdoor leren de leerlingen deze woorden opnieuw en op andere manieren te begrijpen en toe te passen.

Het middagprogramma wordt begeleid door onze specialist Fatih van den Hout. Hij is een kunstenaar die de pabo heeft gedaan zodat hij uiterst geschikt is om dit te begeleiden.