Upcoming Events

creatieve invaldocenten
lukida onderwijs invallers
lukida onderwijs creatieve invaller basisscholen
creatieve invaldocenten

Lukida Academy Kenniscafé Avonden

Ontwikkeling is belangrijk. Lukida Academy gaat structurele avonden aanbieden waarbij docenten de mogelijkheid krijgen om zichzelf verder te ontwikkelen en contact kunnen leggen met andere Lukida docenten. Deze avonden zijn opgesplitst in twee categorieën, namelijk kenniscafé en kenniscafé +. Ieder kenniscafé hebben we een thema. De komende twee zijn:

Donderdag 13 juni

Thema: werkvormen

‘Het was een topavond! Een nieuwe tool om lesprogramma’s op te stellen, handige info over werkvormen en veel ervaringen werden uitgewisseld tussen Lukida en de docenten.’

-Marlijne ten Houte

Dinsdag 10 september

Thema: Vrije School en Intervisie
Kenniscafé
Het “gewone” kenniscafé is bedoeld voor alle docenten bij Lukida. In dit kenniscafé bieden we handvaten aan om op een ontspannen manier voor de klas te staan. Ook zullen er inspirerende sprekers uitgenodigd worden rondom verschillende thema’s. Deze avonden zijn gratis. De avond wordt afgesloten met een borrel.

Dinsdag 8 oktober

Kenniscafé +
Het Kenniscafé plus is bedoeld voor docenten die al zelfstandig werkzaam zijn voor Lukida. In het kenniscafe + gaan we dieper in op onderwerpen zoals klassenmanagement en pedagogisch-didactische vaardigheden. Voor de kenniscafé + avonden vragen wij een eigen bijdrage in verband met de hogere kosten (deze word per kenniscafé gespecificeerd). De avond wordt afgesloten met een borrel.

Dinsdag 12 November

Het vierde (gratis) kenniscafé zal plaatsvinden op dinsdagavond 12 november. Lees verder voor meer informatie!
Tijdens dit kenniscafé willen wij jullie allereerst graag informatie geven over een aantal positieve ontwikkelingen binnen Lukida. We zullen de financiële situatie toelichten en stellen ook graag twee nieuwe collega’s aan jullie voor.

Verder staan tijdens dit kenniscafé twee thema’s centraal:
(inter)actief leren en interdisciplinariteit.

Hoe zorg je dat een klas van gemiddeld 25 leerlingen geboeid naar jou luistert en actief meedoet met jouw les? Hoe maak je kennisoverdracht interactief en waardevol voor ieder kind? En ben jij ook nieuwsgierig hoe interdisciplinariteit jouw dagprogramma kan versterken en gevarieerd kan maken?

Lees Meer…