was successfully added to your cart.

Winkelmand

Veiligheid

Veiligheidsbeleid: Coronavirus

Het coronavirus, dat de ziekte COVID-19 kan veroorzaken, werd afgelopen december ontdekt in de regio Wuhan in China. Het virus heeft zich inmiddels verspreid naar meer dan 25 landen.  Wereldwijd worden maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. De situatie verandert snel. Bekijk het laatste nieuws over het coronavirus op www.rivm.nl/coronavirus/covid-19.

Als Lukida Onderwijs vragen wij jou als vakdocent om:

  • Bij symptomen direct contact op te nemen met GGD of de huisarts

Mensen met het coronavirus hebben koorts en luchtwegklachten. Denk hierbij aan hoesten, kortademigheid of een longontsteking. Het virus is van mens op mens overdraagbaar. Op dit moment wordt ervan uitgegaan dat 1 ziek persoon gemiddeld 2 andere mensen kan besmetten. 

Als jij in Nederland verkouden bent of longklachten hebt, hoef je je meestal geen zorgen te maken dat je het coronavirus hebt. De kans op een griepvirus of ander verkoudheidsvirus is namelijk veel groter.

Ben je pasgeleden in een risicogebied geweest of ben je in contact geweest met iemand uit een risicogebied? Dan is het verstandig om na te gaan of onderstaande symptomen voor jou gelden. Neem telefonisch contact op met je huisarts of de lokale GGD als je:

  • koorts hebt met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid);
  • de afgelopen 2 weken in een land/regio geweest bent met verspreiding van het coronavirus: China (inclusief Hong Kong, Macau en Taiwan), Singapore, Zuid-Korea, Iran, Italië;
  • of de afgelopen 2 weken contact hebt gehad met een patiënt met het coronavirus.

Als je de symptomen hebt en in afwachting bent van de uitslag van de GGD/huisarts, is het niet toegestaan als vakdocent te werken.

  • Meehelpen verspreiding te voorkomen 

Belangrijk is om alert te zijn op symptomen. De symptomen en verdere informatie over het coronavirus kun je vinden op https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Wanneer je in een van deze gebieden bent geweest, in aanraking bent gekomen met mensen die hier zijn geweest, of symptomen bij jezelf herkent, dan vragen wij je om je huisarts te raadplegen en Lukida Onderwijs te informeren.

Lukida Onderwijs werkt met een Gezondheid- en Veiligheidsbeleid om o.a. hygiënisch handelen te bevorderen en direct te kunnen reageren op ziekteverschijnselen bij leerlingen, dan wel medewerkers van een school. 

De belangrijkste maatregelen die jij als vakdocent kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken:

  • was je handen regelmatig
  • hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • gebruik papieren zakdoekjes
  • voorkom fysiek contact