Vakdocent als invaller

Hoe werkt het?

Lukida focust op persoonlijke aanpak en afstemming. Onze vakdocenten werken in een groot deel van Nederland. Zij geven les op basisscholen in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant. Wij bezoeken de school voordat er een vakdocent langskomt om de school, de buurt en daarmee de toekomstige aanvraag beter te kunnen begeleiden. Een school of schoolbestuur doet een aanvraag met daarin informatie over de aard van het verzoek. Onze invaldocenten kunnen incidenteel of structureel worden ingezet.

Incidenteel lesgeven:

Een vakdocent die incidenteel lesgeeft, bepaalt zelf het lesprogramma. Dit sluit aan bij de kennis die de vakspecialist heeft over een bepaald vakgebied. Denk aan: theater, dans, fotografie, filosofie, enz. In overleg met de school kan de lesdag worden aangepast om bijvoorbeeld aan te sluiten aan het thema van de maand.

Structureel lesgeven:

Als een vakdocent structureel lesgeeft, dan valt hij in op vaste dagen en vaak bij dezelfde groep. Het lesprogramma wordt in overleg met de school samengesteld. Elke week is er een nieuw programma.

Wij verwerken deze gegevens en plannen een intakegesprek in op deze school. Het doel hiervan is om een duidelijk beeld te krijgen van de wensen en behoeften. Tijdens dit gesprek bespreken we de volgende punten:

  • het profiel, de visie en identiteit van de school;
  • het soort onderwijs dat wordt geboden;
  • de leerlingenpopulatie;
  • het lerarentekort en de gevolgen hiervan voor het kunst- en cultuuronderwijs;
  • de tarieven en de werkwijze van Lukida;
  • overige bijzonderheden;

Tijdens het intakegesprek bespreken we hoe we de school kunnen helpen met onze invaldiensten. Als er een klik is van beide kanten wordt de samenwerking in gang gezet.

In ons koppelsysteem SLIM-Match maken we een profiel aan voor de school of het schoolbestuur. Daarin zetten we belangrijke informatie. Denk aan: de contactpersoon, het adres en belangrijke telefoonnummers. Via dit account kan de school vervolgens een aanvraag doen voor een vakdocent. Is de aanvraag gedaan, dan gaan onze koppelaars op zoek naar een geschikte match.

Zodra de koppelaar een match heeft gevonden, ontvangt de school een bevestigingsmail. Daarin staat: wie de vakdocent is, welke dag(en) deze docent komt, de contactgegevens en het afgesproken tarief. De invaller is geregeld. Onze vakdocent komt een verrijkende lesdag verzorgen.

Heb je vragen, dan kun je hierover contact met ons opnemen in de groepsapp die tijdens de intake procedure wordt aangemaakt voor de school. Lukida is zeven dagen per week bereikbaar:

Maandag tm donderdag (07:00 tm 22:00)
Vrijdag (07:00 tm 17:00)
Zaterdag (10:00 tm 18:00)
Zondag (10:00 tm 22:00)

En de koppelaars zullen binnen deze tijden zo snel mogelijk reageren.

Hopscotch board drawn on street of Amsterdam, Netherlands
school: a warning sign written on the road, crossing scholars

Lukida werkt met

0+

Scholen

0+

Docenten

door een groot deel van Nederland