Diensten & Tarieven

Lukida is de schakeling tussen scholen en (vak)docenten

Lukida biedt verschillende soorten dagen aan. Invallers met een eigen lesprogramma, docenten die reguliere lesdagen overnemen of speciale aanvragen. We denken graag mee, zodat de beste invulling gevonden wordt.

Diensten:

Lukida kort

Onze vakdocent geeft één dag les tot 12:59 uur. Het lesprogramma wordt vanuit de eigen expertise gegeven.

Lukida dag

Onze vakdocent geeft één dag les.Hij of zij begint om 8:00 uur en blijft op school tot de leerlingen naar huis gaan. Voor vertrek laat de docent het lokaal netjes is achter. Een Lukida dag betekent dat het lesprogramma vanuit de eigen expertise wordt gegeven.

Lukida extra

Onze vakdocent komt één Lukida kort of Lukida dag verzorgen. Het lesprogramma is op maat gecreëerd voor de school. Denk hierbij aan een specifiek thema waarop het lesprogramma moet worden samengesteld. Wij vragen hiervoor het Lukida extra tarief.

Langdurige aanvraag

Onze vakdocent komt meerdere dagen lesgeven. Dit kan bij dezelfde groep of verschillende groepen zijn. Als je een lesprogramma maakt voor meerdere dagen, dan heb je meer voorbereidingstijd nodig. Voor langdurige aanvragen vragen wij het Lukida extra tarief. Dit is hoger dan een Lukida dag, omdat een langdurige aanvraag meer voorbereidingstijd kost.

Tarieven:

Lukida hanteert de cao van het basisonderwijs als leidraad. Op dit moment verdienen onze vakdocenten minder dan gediplomeerde basisschooldocenten. Daarom passen wij onze tarieven aan. Vanaf 1 januari 2023 worden deze verhoogd met een (ongeveer) 5%. Daarmee zijn ze gelijk met het basisonderwijs. Ook in de toekomst blijven wij de cao van het primair onderwijs volgen.
Huidige tarieven voor een invaldocent:

€ 260,- Lukida dag
€ 185,- Lukida dag (kort)
€ 210,- Lukida dag (kort) last minute
€ 285,- Lukida dag last minute

€ 300,- Lukida extra
€ 260,- Lukida extra (kort)
€ 285,- Lukida extra (kort) last minute
€ 325,- Lukida extra last minute

€ 200,- Intakefee

Naast de kosten voor de invaldocent betaalt de school € 85,- exclusief btw per dag aan Lukida.

Vanaf januari 2023 zijn deze bedragen van toepassing:

€ 270,- Lukida dag
€ 195,- Lukida dag (kort)
€ 220,- Lukida dag (kort) last minute
€ 295,- Lukida dag last minute

€ 310,- Lukida extra
€ 270,- Lukida extra (kort)
€ 295,- Lukida extra (kort) last minute
€ 335,- Lukida extra last minute

€ 200,- Intakefee

Naast de kosten voor de invaldocent betaalt de school € 90,- exclusief btw per dag aan Lukida.

Toelichting kosten:

  1. Alle tarieven - behalve kosten Lukida - zijn vrijgesteld van btw.
  2. Alle tarieven zijn inclusief reis*- en materiaalkosten.

*Reiskosten worden alleen vergoed als dit vooraf is afgesproken met Lukida en de school.

Als een aanvraag korter dan 24 uur voor de dag van inval is ingediend, dan is er sprake van een last minute bonus van €25,.

Een Lukida dag extra wordt toegepast in de volgende gevallen:

  • De vakdocent wijkt af van zijn reguliere lesprogramma. Dit kost meer voorbereidingstijd. Denk hierbij aan een lesdag waarbij het programma wordt aangepast aan het thema van de maand.
  • De vakdocent geeft één vaste dag per week les aan een of meerdere groepen. Elke week wordt er een nieuw programma samengesteld. Ook dit kost extra voorbereidingstijd.

Soms hanteren wij een Lukida dag tarief, terwijl de vakdocent tot uiterlijk 12:59 uur op school is. Dit doen wij als een lesprogramma aangepast wordt aan de wensen van de school. Dit kost een vakdocent meer voorbereidingstijd, dan bij het geven van een reguliere lesdag.

We hebben de kosten voor Lukida dag en Lukida dag extra naar elkaar toe getrokken om de kosten voor de dagen met het hoogste tarief niet te veel te laten stijgen.

Overige tarieven

Wij hanteren een eenmalig starttarief van € 200,- inclusief btw. Dit wordt in rekening gebracht vanwege onze administratieve diensten.
Heb je vragen over onze tarieven? Mail naar directie@lukida.com