Creatieve invallessen geven op voorscholen?

Lukida Onderwijs is haar diensten aan het uitbreiden. Daarom zijn we op zoek naar kunstenaars die verstand hebben van en liefde hebben voor het geven van creatieve lessen aan kinderen van 2 tot 4 jaar. Ben jij een kunstenaar, yoga/bewegingsdocent of een creatieveling met een andere expertise? Meld je dan bij ons aan als creatieve invaldocent op voorscholen.

Wie ben jij?

 • Je bent een kunstenaar en wilt graag je enthousiasme over je vakgebied delen met kinderen.
 • Je hebt affiniteit met kinderen van 2 tot 4 jaar.
 • Je staat open voor andere culturen en je bent je bewust van de mogelijke effecten van cultuurverschillen;
 • Je bent sensitief voor de gevoelens van kinderen en ouders en in het bijzonder voor kinderen en ouders met een migrantenachtergrond, je kan je verplaatsen in hun situatie;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal (Taalnorm)
 • Je bent creatief en oplossingsgericht.
 • Je kunt goed samenwerken met collega’ s van diverse afkomst.

Wat doe jij?

 • Je biedt door de dag heen eigen cultuureducatieve lessen aan.  (Elke les is maximaal 20 tot 30 minuten)
 • Je valt de gehele dag in op een voorschool (je staat altijd naast een professionele begeleider)
 • Je ondersteunt de hoofdbegeleider.
 • Je begeleidt en verzorgt peuters, en draagt mede zorg voor een sociaal en emotioneel veilig leerklimaat.

Hoe werkt het?

Je vult je beschikbaarheid in op onze agenda. Wanneer wij een klus krijgen, kijken we wie er die dag beschikbaar is en past bij de klas. Wij nemen telefonisch contact met je op om je in te plannen. Bij de voorscholen bestaat de behoefte om iemand voor een langere periode op dezelfde locatie te plaatsen, mocht je hier een voorkeur voor hebben geef dat graag aan.

Wat bieden wij?

Wij bieden je de mogelijkheid om structurele inkomsten binnen te halen door middel van lessen te geven op voorscholen. We geven workshops en zorgen voor goede begeleiding. Je staat niet alleen voor een groep, maar ondersteunt de professional op de locatie. We vinden het belangrijk dat ieder vanuit zijn eigen vakgebied en passie lesgeeft, en laten je dan ook vrij in de samenstelling van je creatieve programma. Zowel de kinderen als jijzelf moeten een waardevolle en leerzame dag hebben! Verdiensten zijn 175 euro tot 200 euro voor een dag.

Wil je lesgeven op voorscholen? 

Vul dan dit formulier in!

Een VOG is uiteraard verplicht.

Hoe ziet een dag eruit?

Het dagritme in de groep ligt aardig vast: binnenloop en start van de dag samen met de ouders. Dan worden er spelletjes gedaan met daar aansluitend een kring.  Er is daarna ruimte voor een creatieve les (eventueel aan de hand van thema’s).  Om 10:00 uur is er een fruit moment en om 12:00 uur wordt er een boterham gegeten en tussendoor gaan ze even naar buiten. Een activiteit van 1 uur is te lang, veel liever wordt de creatieve les in brokjes aangeboden.

Verder ondersteun je de professional op locatie. Je staat samen voor een groep van 16 kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar. Je spreekt samen met je collega af wanneer er ruimte voor je activiteit is, hoelang deze kan duren (bijvoorbeeld een activiteit van 3 keer 15 tot 30 minuten) en hoe de inhoud aansluit op de beleving, de ontwikkeling en de eventuele thema’s van de groep. Bespreek tussentijds en achteraf hoe het is gegaan, zodat een volgende keer de activiteit (nog) beter aansluit.