Lukida Academie

van kunstenaar tot (vak)docent

De Lukida Academie

Omdat onze vakdocenten zich willen blijven ontwikkelen is in 2021 De Lukida Academie opgericht. Een vast team van onderwijsprofessionals, aangevuld met wisselende sprekers en coaches, verzorgen samen een breed en gevarieerd aanbod. Van kenniscafés en individuele coaching tot praktische workshops en uitgebreide trainingen. De kracht van De Lukida Academie is dat ook wij ons blijven ontwikkelen en verdiepen. De behoefte van de vakdocent staat daarbij centraal, zodat het aanbod zinvol, inspirerend en actueel blijft.

Vakspecialisten die vakdocent willen worden, kunnen bij ons de Lukida Opleiding tot Vakdocent volgen. In 8 modules, 2 stagedagen en gerichte, persoonlijke feedback krijg je alle tools aangereikt om je te ontwikkelen tot volwaardig en bekwaam vakdocent.

Intervisies en basistraining

Voor onze eigen vakdocenten zijn er live en online basistrainingen en intervisie-avonden. Intervisies worden geleid door een ervaren coach en staan in het teken van samen leren en reflecteren.

Als zelfstandige en invaldocent maak je veel beslissingen alleen. Juist daarom is het fijn als er af en toe iemand meekijkt of denkt. Eén keer per maand bieden we onze docenten de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen, advies te vragen over specifieke situaties en casussen en feedback te geven en ontvangen van/aan collega-vakdocenten.

Workshop non-verbale communicatie

Nieuw is de workshop non-verbale communicatie van Karlo Lah. Deze Lukida coach en vakdocent, regisseur en acteur verwerkt zijn eigen ervaring en kennis tot een krachtige verzameling oefeningen. Soms wat confronterend, altijd met veel humor en succes verzekerd!

Lukida Opleiding: wil jij leren lesgeven aan kinderen vanuit eigen specialisme?

De Lukida Opleiding is voor kunstenaars, creatieven en bevlogen ondernemers met een mooi vak of goed idee, die willen leren hoe ze vanuit hun passie en expertise waardevolle dagen binnen het onderwijs kunnen verzorgen. De opleiding bestaat uit 8 lesdagen en 2 stagedagen en start ongeveer 4 keer per jaar. Je krijgt de kans om je eigen lesprogramma onder begeleiding van een ervaren coach of docent te oefenen voor de groep of in de klas en aan de hand van nuttige tips en persoonlijke feedback je pedagogische en didactische skills (verder) te ontwikkelen.

Verkorte Opleiding: je vaardigheden als docent verder ontwikkelen

Docenten die al via Lukida voor de klas staan kunnen zich nu aanmelden voor de Verkorte Opleiding. Voor meer informatie, download je hier de folder met data, prijzen en leerinhouden. Als je interesse hebt maar niet zeker weet of het wat voor je is, neem dan gerust even contact met ons op! Stuur een berichtje naar academie@lukida.com.

⭐⭐⭐⭐⭐

“Mijn ervaring met de Lukida Opleiding was boven verwachting goed! Niet alleen heb ik geleerd hoe ik structuur aanbreng in al mijn ideeën over lesprogramma's en creatieve opdrachten, ook heb ik enorm veel gehad aan de constructieve feedback op mijn eigen talenten en valkuilen. Hier heb ik niet alleen voor de klas wat aan. Dank jullie wel!”

– oud student en (nu) vakdocent bij Lukida

painting-pencils-paint-911804
element5-digital-352043