Lukida Academie

lukidahelp.com

De Lukida Academy

van kunstenaar tot (vak)docent

De Lukida Academy ondersteunt, inspireert en leidt op

De beste docenten zijn docenten die zich willen blijven ontwikkelen (vinden wij, maar zegt ook de wetenschap). De Lukida Academie, opgericht in 2021 door Fatih van den Hout, zorgt ervoor dat onze (vak)docenten zich kunnen blijven doorontwikkelen in hun vak. Door intervisie-avonden en kenniscafés, de basistraining en de Lukida Opleiding van 8 weken tot creatief invaldocent staan onze (vak)docenten vol vertrouwen en met relevante kennis over het onderwijs voor de klas.

Onder begeleiding van professionele coaches biedt de Academie de mogelijkheid om gericht te werken aan jouw eigen didactische en pedagogische vaardigheden, of andere gebieden waar jij aandacht aan wilt besteden.

Wil je meer informatie? Stuur dan een berichtje naar Leonie, zij staat je graag te woord!

Mail: academie@lukida.com 
Mobiel: 0031 (6) 24861652

Intervisies en kenniscafés

Als zelfstandige en invaldocent maak je veel beslissingen alleen. Juist daarom is het fijn als er af en toe iemand meekijkt of denkt. Twee keer per maand bieden we onze docenten de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen, advies te vragen over specifieke situaties en casussen en feedback te geven en ontvangen van/aan collega-vakdocenten. Thema’s die in de intervisies aan bod komen worden verder uitgediept door gastsprekers, tijdens de kenniscafés.

5/5

Testimonial

“Vervelende kinderen bestaan in mijn realiteit niet. Het zijn vaak degenen die positieve ervaringen missen. Via Lukida krijg ik de kans deze ervaringen met ze te delen.”

– M, vakdocent bij Lukida

child, kid, play-865116.jpg

Leren lesgeven vanuit je eigen vak of passie?

De Lukida Opleiding is voor kunstenaars, creatieven en bevlogen ondernemers met een mooi vak of goed idee, die willen leren hoe ze vanuit hun passie en expertise waardevolle dagen binnen het onderwijs kunnen verzorgen. De opleiding bestaat uit 8 lesdagen en 2 stagedagen en start ongeveer 5 keer per jaar. Je krijgt de kans om je eigen lesprogramma onder begeleiding van een ervaren coach of docent te oefenen voor de groep of in de klas en aan de hand van nuttige tips en persoonlijke feedback je pedagogische en didactische skills (verder) te ontwikkelen.

"Lukida heeft mij geholpen om mijn eigen passie om te zetten tot een waardevolle dag voor de leerlingen."
L, 34
Deelnemer aan de Lukida Opleiding