Visie

Lukida wil de wereld een beetje mooier maken

Dit doen we door leerlingen in heel Nederland te inspireren met de beste creatieve en waardevolle lesdagen. Door goede vakdocenten in te zetten op basisscholen hoeven leerlingen niet thuis te blijven als de docent ziek is. Bovendien verminderen we op deze manier stress bij schoolteams en verrijken we het schoolcurriculum met waardevolle lessen. Ook bieden we zo inkomsten aan zelfstandige vakspecialisten. Hieruit zijn de 3 pijlers van Lukida ontstaan:

1. Verrijkende lesdagen voor leerlingen

Onze vakdocenten nemen basisschoolleerlingen een dag mee in de wereld van hun eigen vakgebied. Tijdens de les leren de leerlingen iets nieuws over een vak waar ze anders niet snel mee in aanraking komen. Het ontdekken van verschillende vakdisciplines op jonge leeftijd biedt niet alleen ontspanning. Het stimuleert ook de groei van sociaal-emotionele vermogens en cruciale cognitieve functies. Leerlingen leren door te doen en te ervaren en ontdekken nieuwe aspecten van zichzelf. Dat staat bij Lukida centraal. Zodoende helpen deze lesdagen, bij het vormen van een eigen identiteit van jonge mensen.

2. Minder stress bij schoolteam

Met 9.100 openstaande fulltime vacatures in het basisonderwijs (gemeten in 2021) is het lerarentekort in Nederland enorm. In de Randstad kan 20% van de vacatures niet worden ingevuld. Tot 2031 daalt het aantal basisschooldocenten nog verder. Zodoende groeit het lerarentekort in de rest van het land ook naar deze 20% toe. Op bso’s zien we vergelijkbare problemen: de dagopvang kampt nu met een tekort van 4.000 werknemers, welke kan oplopen naar een tekort van 35.000 werknemers in 2025. Zodoende staan scholen, schoolteams en bso’s onder enorme druk. Door gebruik te maken van onze invaldocenten nemen we (een deel van) deze druk weg en ontstressen we schoolteams. Als er iemand ziek is kunnen wij inval regelen. Maar ook zorgen wij voor langdurige inval om zo gaten in de formatie op te vangen. Zo bieden wij ademruimte voor scholen en bso’s.

Meer informatie voor scholen vind je hier en meer informatie voor BSO’s hier.

3. Waardevolle dagen voor vakmensen

De vakdocenten van Lukida zijn bevlogen en bekwame deskundigen die zichzelf blijven ontwikkelen. Ze geven les vanuit hun eigen expertise en maken zelf een lesprogramma. We stimuleren hen te werken vanuit twee kernwaarden: kunstzinnige oriëntatie en het creatieve proces. Oriënteren, onderzoeken, vormgeven en evalueren vormen de basis van hun lesmethode. Wij bieden hen ondersteuning en een eerlijke vergoeding. Dit zorgt ervoor dat niet alleen de leerlingen maar ook de vakdocenten een onvergetelijke en unieke ervaring meekrijgen.

Meer informatie voor vakdocenten vind je hier.

Benieuwd naar ervaringen van onze vakdocenten? Kijk dan eens hier voor de ervaring van vakdocent Dennis of Sjaak.

dance-performance-art-theatre-stage-performance-hiphop-775082-pxhere.com_
Lukida-Watermarked-Boukje-SQ2
WhatsApp Image 2022-07-27 at 10.43.29 AM
WhatsApp Image 2022-07-27 at 10.43.39 AM