Voor scholen

Lukida biedt een waardevolle oplossing voor het lerarentekort

Heb jij een invaller nodig op jouw basisschool? Lukida zet bevlogen vakspecialisten in op basisscholen. Zo halen we een stukje buitenwereld het klaslokaal in en helpen we leerlingen in de ontwikkeling van hun creativiteit. Op deze manier zorgen wij voor verrijkende lessen voor leerlingen, minder stress bij schoolteams en voor waardevolle dagen voor vakspecialisten.

Sebastiaan van Huet van de Lidwinaschool maakt al langer gebruik van Lukida. “Het lukt bijna altijd om via Lukida een vervanger te vinden. Het geeft dus een goede dekking als er een keer een docent uitvalt. Dat is fijn. Daarnaast werkt er een leuke en diverse groep docenten, mooi dat kinderen daar mee in aanraking komen en niet alleen met hun eigen juf en meester.”

De Lukida docent

Veel scholen weten Lukida al te vinden als ze een invaller nodig hebben voor een losse dag. Maar wist je dat je ook bij ons terecht kunt als je structureel iemand nodig hebt? Er werken diverse vakspecialisten bij Lukida. Van theatermaker tot beeldhouwer, van filosoof tot Egyptoloog en van danser tot grafisch vormgever. We hebben zoveel verschillende disciplines in huis, dat er altijd wel iemand is die bij jouw aanvraag past.

Bas van der Geest van de Mijlpaal: “In december viel er een Lukidadocent in voor een dag bij de kleuters, dat ging hartstikke goed. Toen ik in januari iemand had die zes weken uitviel, heeft zij zes weken lang drie dagen per week in de kleuterklas gewerkt. Zij kon - naast het creatieve - ook het echte kleuterprogramma draaien, dus dat was echt top.”

Kwaliteit

Met een strenge selectie, goede begeleiding, de Lukida Academie en diverse trainingen gaan we altijd voor kwaliteit. Met het oog op deze kwaliteit hebben we ook veel kennis over onderwijs in ons team: veel van onze werknemers hebben een achtergrond in onderwijs. Dit zorgt voor een goede naam bij scholen en docenten: niet voor niets gaat de groei nu grotendeels via via.

Liza Huizer van de Sint Janschool: “Het is natuurlijk heel fijn dat je vroeg in de ochtend kan bellen en er dan meestal nog een invaller wordt gevonden, maar het zijn ook kwalitatieve lessen. Het zijn goede docenten met een grote kennis van hun vak. En dat levert ook vaak goede resultaten op, vaak blijven er mooie kunstwerken achter. “

Persoonlijke aandacht

De persoonlijke aandacht, zowel voor scholen als docenten die Lukida biedt is uniek. Voordat we met een school gaan samenwerken komen we langs om kennis te maken en we hebben verschillende evaluatiemomenten. Voor aanvragen neem je contact op met onze planners. Die zoeken persoonlijk een goede invaller voor jouw aanvraag. Onze planners zijn 7 dagen per week bereikbaar.

Meer weten of aanmelden?

Spreekt dit je aan en wil je meer weten? Meld je dan aan via dit formulier: voor basisscholen of voor schoolbesturen.

Heb je een vraag, kijk dan ook eens bij onze veelgestelde vragen, neem contact met ons op via scholenenbesturen@lukida.com of bel naar 06 19634445.

Voor onze tarieven klik je hier.

Met zo’n 600 scholen en meer dan 400 docenten is Lukida de grootste partij op het gebied van creatieve invaldocenten in Nederland.

Gemiddeld kunnen we meer dan 90% van de aanvragen invullen in de gebieden waar we al langere tijd actief zijn.

Hopscotch board drawn on street of Amsterdam, Netherlands
school: a warning sign written on the road, crossing scholars