In de Media: Jeugdjournaal

Jesse

Op woensdag 9 januari waren we te zien op het Jeugdjournaal!

Vanaf minuut 5 kan je onze docent zien op de Westerparkschool in Amsterdam. Nu weten alle leerlingen van groep 7 en 8 in Nederland hoe leuk het is om een dag kunstonderwijs te krijgen!

Alle kinderen in groep 7 en 8 in heel Nederland weten nu hoe leuk het is als er een kunstdocent een dag lang les komt geven. Veel beter dan verdeeld worden over de andere klassen of naar huis gestuurd worden. Ze leren zo iets nieuws over een heel ander vakgebied dan waar ze normaal gesproken les in krijgen!

Voor de school is het fijn om te weten dat kunstonderwijs ook gewoon te vinden is in het kerndoelen overzicht, het lijstje met onderwerpen waar basisscholen aandacht aan moeten besteden volgens de overheid. Leerlingen die een dag kunstonderwijs krijgen, zijn dus niet aan het knutselen maar leren gewoon iets anders uit de lijst dan taal of rekenen.

54 De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.
55 De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.
56 De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.

Onze docent Marieke Hunze was aan het werk op de Westerparkschool bij een groep 8 waarvan de meester ziek was.

Delen:

Categories:

Tagged:

Recente Artikelen

boknet-blog

Op de hoogte blijven van kunstopdrachten, open calls en ledenvoordelen voor kunstenaars?Schrijf je dan ook in voor de nieuwsbrief van de Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK)….

  Jesse
WhatsApp-Image-2022-07-04-at-2.06.21-PM

Of wij een hele week een school kunnen overnemen? Afgelopen week gaven 18 docenten via Lukida les op de Joost van den Vondelschool in Amersfoort…

  Jesse

Afgelopen zaterdag hebben we te horen gekregen dat onze lieve collega Fatih van den Hout volstrekt onverwacht op 32 jarige leeftijd is overleden aan een…

  Jesse