Als vakdocent les geven in het basisonderwijs?

Wil je invallen op basisscholen met je eigen programma? Laat hier je gegevens achter.

Lukida Onderwijs zet freelance creatieve (vak)docenten in op het primair onderwijs als invaldocent. De docenten bieden een creatief programma aan in hun vakgebied. In principe betreft het een volledig creatief programma, in overleg met de school kunnen sommigen van onze docenten echter tevens de groep begeleiding geven in een deel van het reguliere programma. Wij werken voornamelijk met kunstenaars, maar ook met wetenschappers, programmeurs filosofen, architecten, grafisch vormgevers, fotografen, website bouwers, theatermakers, robot-bouwers, creatieve therapeuten, yogadocenten en andere creatievelingen.

Wie ben jij?

Jij bent een zelfstandige die creatieve lessen kan geven over kunst, fotografie, techniek, wetenschap of iets anders. Je hebt ervaring met lesgeven, bijvoorbeeld door middel van het geven van lessen op naschoolse opvang, workshops of op middelbare of hogere scholen. Je bent in staat een hele dag een creatief programma uit te voeren op het primair onderwijs, zowel voor de onder-, midden- als bovenbouw, of je wilt jezelf inspannen om daartoe in staat te zijn. Je hebt een eigen atelier of bedrijf, en wil daarnaast graag je enthousiasme over je vakgebied delen met kinderen. Je hebt overwicht en weet hoe je een klas de hele dag in toom kan houden.

Wat doe jij?

Jij geeft hele dagen creatieve invallessen op basisscholen. Je doet dit vanuit je eigen vakgebied: beeldend kunstenaars kunnen met een klas gaan schilderen, theatermakers doen theateroefeningen, en architecten leren kinderen bijvoorbeeld over bouwstijlen en hun geschiedenis. Je bent in staat de kinderen een leerzame dag te geven en houdt rekening met de leerlijnen en kerndoelen van het primair onderwijs. Je stelt een afwisselend programma samen dat rekening houdt met de aandachtspanne van de kinderen, en bent in staat te improviseren.

Hoe werkt het?

Je vult je beschikbaarheid in op onze agenda. Wanneer wij een klus krijgen, kijken we wie er die dag beschikbaar is en past bij de klas. Wij nemen telefonisch contact met je op om je in te plannen.

Wat bieden wij?

Wij bieden je de mogelijkheid om structurele inkomsten binnen te halen door middel van lessen te geven op basisscholen. We geven workshops en zorgen voor goede begeleiding. Je wordt niet meteen alleen voor een klas gezet, maar loopt eerst een keer mee met een ervaren docent. Wanneer je er klaar voor bent kan je zelfstandig invallen. We vinden het belangrijk dat ieder vanuit zijn eigen vakgebied en passie voor de klas staat, en laten je dan ook vrij in de samenstelling van je creatieve programma. Zowel de klas als jijzelf moeten een waardevolle en leerzame dag hebben!

Wat krijg je er voor? Je kan facturen sturen per gewerkte dag, afhankelijk van de klus tussen de 105 euro (losse workshop) en 254 euro (hele dag, inclusief reiskosten).

Regelmatig stappen invaldocenten van Lukida over naar het basisonderwijs, via de zij-instroom. Als je wilt weten of meester of juf worden iets voor jou is, zijn wij een perfecte plek om daar meer over te weten te komen.

Wil je als vakdocent voor de klas staan?

Laat dan hier je gegevens achter.

Lukida Kernteam