Wereldverbeteraars, samen de wereld een beetje mooier maken

Al vijf jaar is Lukida met veel plezier bezig de wereld een beetje mooier te maken. Dit doen we door het onderwijs te verrijken met creatieve en bijzondere lesdagen. Tegelijkertijd zorgen we er voor dat onze vakdocenten meer inkomsten hebben zodat ze meer tijd kunnen besteden aan hun eigen projecten. En daar maken zij de wereld ook weer een beetje mooier mee.

Omdat wij ons, zoals velen, steeds meer zorgen maken over de toekomst van de wereld zetten we een nieuw project op. Wij gaan na de zomer vakdocenten als Wereldverbeteraar inzetten die leerlingen op basisscholen helpen ontdekken wat ze zélf kunnen doen om te zorgen voor hun eigen omgeving (en daarmee een stukje van de wereld).

De lesprogramma’s worden evenals de huidige lesdagen door enthousiaste en vakkundige mensen vormgegeven. Niet alleen door docenten die al jaren onderwijs verzorgen maar ook door ervaren Wereldverbeteraars die indien nodig door ons opgeleid worden zodat ze les kunnen geven in het vak waar ze zoveel verstand van hebben.

Onderwerpen en vragen die aan bod kunnen komen in zo’n les zijn: wat kunnen kinderen doen tegen een overschot aan plastic? Wat is duurzaamheid? Hoeveel graden moet de verwarming naar beneden om verschil te maken? Wat zijn de Parijse klimaatdoelen en gaan we die halen? Maar bijvoorbeeld ook: wat is beter voor het milieu, een hamburger of een kaassoufflé eten?

vimeo-video-thumbnail

Contacten

Wij willen graag samenwerken met milieuorganisaties en andere partijen die de wereld wat beter willen maken. Ben jij actief bij een organisatie die relevant zou kunnen zijn (of ken je daar mensen) en lijkt het je wel wat om te kijken hoe we elkaar kunnen helpen? Neem dan contact op met Nina via nina@lukida.com.

Docenten

Ben jij al docent bij Lukida en wil jij graag een lesprogramma maken dat hierbij past of heb jij al een lesprogramma dat hier perfect op aansluit? Of ken jij iemand die hier veel zin in zou hebben? Meld je dan hier aan.

Promotie

Voor dit project kunnen we flink wat promotie gebruiken. Dus: zijn jullie net zo enthousiast over dit plan als wij? Dan vragen we je graag of je mee wilt helpen met de promotie. Dat kan zijn door onze berichten op social media hierover te delen (en te liken), of misschien ken je wel mensen met een flinke relevante following die geïnteresseerd zouden zijn om dit project (uit enthousiasme) actief te promoten. Alle ideeën, groot of klein, zijn welkom.

Wil jij meedoen met promotie door berichten te liken / delen? Heb jij nog suggesties voor andere promotiemogelijkheden? Of wil je gewoon op de hoogte worden gehouden van dit project? Klik dan hier om je voorkeuren aan te geven.

Over Lukida

Lukida is een all-profit organisatie en om het lerarentekort aan te pakken zet Lukida kunstenaars en andere vakspecialisten in die leerlingen een waardevolle lesdag bezorgen. Zo hoeven leerlingen niet thuis te blijven als de vaste docent ziek is, verminderen we stress bij schoolteams en verrijken we het schoolcurriculum met bijzondere en creatieve lessen. Bovendien bieden we zo inkomsten aan – zelfstandige – vakspecialisten.

In de afgelopen jaren zijn we uitgegroeid tot marktleider in ons vakgebied. We werken met meer dan 600 scholen en hebben een bestand van ongeveer 600 freelance vakspecialisten. We werken in Noord- en Zuid-Holland, Noord-Brabant, Flevoland, Twente en noord Nederland en zijn druk bezig met een uitrol naar heel Nederland. Op deze manier zet Lukida zich al vijf jaar in om de wereld een beetje mooier te maken.

Sinds dit jaar draagt Lukida direct bij aan het beter maken van de wereld, door Business Supporter te zijn van het WWF. Met onze bijdrage kan er een stuk bos worden aangekocht in Zuid Amerika. Beter voor de opslag van CO2 en beter voor de dieren natuurlijk!

wereldverbeteraars-vierkant-1
wereldverbeteraars-vierkant-2
wereldverbeteraars-vierkant-3
wereldverbeteraars-vierkant-4